育路教育网,一站式的学习教育平台
山东成人高考中医学专业介绍

2022年山东成人教育学位英语考前模拟试卷(2)

来源: 时间:2022-02-15

  2022年山东学位英语的考试即将临近,很多同学不知道不知道从哪里找模拟练习试题,今天小编就为大家了相关试题内容。

  山东省学士学位英语考前模拟题2

  (考试时间:90分钟 机考 随机抽题)

  Part I Vocabulary and Structure 词汇与语法(共20题,每题1.5分,共30分)

  1. The man fell in love with her at first ______.

  A. scene B. sight C. look D. sign

  答案:B

  2. Selecting a mobile phone for personal use is no easy task because technology _____ so rapidly.

  A. is changing B. was changed

  C. will change D. will have changed

  答案:A

  3. By the end of next month,I ______ writing this paper.

  A. will have finished B. have finished

  C. am going to finish D. should finish

  答案:A

  4. Mark often attempts to escape ______ whenever he breaks traffic regulations.

  A. having been fined B.to be fined

  C.to have been fined D. being fined

  答案:D

  5. It is ______ that terrorism is a great threat to world peace.

  A. widely accepted B. widely accepting

  C. wide accepted D. wide accepting

  答案:A

  6. If you have high blood pressure, you should _____ eating too much salty food.

  A. escape B. suggest C. avoid D. relax

  答案:C

  7. I can never _______ eating sweet food, which is really bad.

  A. remove B. resist C. reject D. object

  答案:B

  8. Do you think shopping online will ______ take the place of shopping in stores?

  A. commonly B. frequently C. merely D. finally

  答案:D

  9. After walking for five hours, we finally got home, ________.

  A. was tired and hungry B. being tired and hungry

  C. tired and hungry D. tiredly and hungrily

  答案:C

  10. His explanation made the problem ________.

  A. even more complicated

  B. to be even more complicated

  C. became even more complicated

  D. be even more complicated

  答案:A

  11. I______ basketball quite well, but I haven’t had time to play since last September.

  A. will play B. have played C. played D. play

  答案:D

  12. As is known to all, ______ is lighter than ______.

  A. oil; water B. the oil; the water

  C.an oil; a water D. the oil; water

  答案:A

  13. The final exam is very important. We must treat it _______.

  A. serious B. seriously C. careless D. carelessly

  答案:B

  14. The key ____ success is hard work and persistence.

  A. on B. to C. for D. of

  答案:B

  15. I haven’t seen my brother _______ January.

  A. for B. since C. from D. by

  答案:B

  16. I have promised to help you and I’ll ______ my word.

  A. hold B. follow C. stick D. keep

  答案:D

  17. The computer system ______ suddenly while he was searching for information on the Internet.

  A. broke down B. broke out c. broke up D. broke in

  答案:A

  18. Susan still went to school on time yesterday _____ she didn’t feel well.

  A. whether B. though C. when D. while

  答案:B

  19. While I was in the university, I learned driving, ________ is very useful now for me.

  A. it B. which C. that D. what

  答案:B

  20. I’m awfully tired and can’t go any farther, Ted. Let’s have a rest, _____?

  A. shall we B. will you C. can you D. may I

  答案:A

  Part II Cloze 完形填空(共20题,每题1分,共20分)

  One time as I was walking on the street,a young man ran by hurriedly,brushing ___21___ my handbag. Even as he continued on his way,he turned back and said “sorry” to me. ____22____ in a rush,he didn’t forget to apologize. One day,after I bought some apples,the salesman was giving me the ___23___, but I wasn’t ready for it,and a coin dropped on the ground. “I’ m sorry,” he said while ___24____ to pick it up. I was ___25___ —why would he apologize when it was my ___26___? Another time,I stepped on a man’s foot in a/an ___27___. At the same time,we ____28____ said “sorry”. I thought it interesting: Was it really ___29___ for him to apologize? Later on,an American friend ____30____ to me that according to the American ideas,the escalator is a public place ___31___ everyone should be able to stand in it. After someone ____32____ a position in the escalator, ____33_____ it difficult for someone else to find a place to stand,isn’t it necessary to ___34____ an apology?During my stay in America,I often came across situations ___35___ I was supposed to say “sorry”. I ____36____ realized that when friction(摩擦)___37____ in daily life,Americans don’t care much about ___38____ is wrong. If someone is troubled,a “sorry” is ____39_____ necessary. Perhaps this is ____40____ I never saw anyone quarreling on the buses, subways or streets in America.

  21. A. against B. into C. up

  22. A. Still B. Even C. While

  23. A. fruit B. note C. change

  24. A. bending down B. leaning back C. sitting up

  25. A. pleased B. sad C. puzzled

  26. A. fault B. error C. money

  27. A. bus B. plane C. escalator

  28. A. all B. both C. neither

  29. A. necessary B. pleasant C. annoying

  30. A. told B. explained C. spoke

  31. A. and B. but C. if

  32. A. occupies B. stands C. gets

  33. A. make B. making C. makes

  34. A. have B. express C. send

  35. A. of which B. on which C. in which

  36. A. gradually B. really C. greatly

  37. A. appears B. comes C. arrives

  38. A. where B. why C. who

  39. A. never B. sometimes C. always

  40. A. why B. that C. how

  答案:21-25 ABCAC 26-30 ACBAB 31-35AABBC 36-40 AACCA

  Part III Reading Comprehension (共8题,每题2.5分,共20分)

  Passage 1: Questions 41 to 44 are based on the following passage.

  Today, roller skating is easy and fun. But a long time ago, it wasn’t easy at all. Before 1750, the idea of skating didn’t exist. That changed because of a man named Joseph Merlin. Merlin’s work was making musical instruments. In his spare time he liked to play the violin. Joseph Merlin was a man of ideas and dreams. People called him a dreamer.

  One day Merlin got an invitation to attend a fancy dress ball. He was very pleased and a little excited. As the day of the party came near, Merlin began to think how to make a grand entrance at the party. He had an idea. He thought he would get a lot of attention if he could skate into the room. Merlin tried different ways to make himself roll. Finally, he decided to put two wheels under each shoe. These were the first roller skates. Merlin was proud of his invention and dreamed of arriving at the party on wheels while playing the violin. On the night of party, Merlin rolled into the room playing his violin. Everyone was astonished to see him.

  There was just one problem. Merlin had no way to stop his roller skates. He rolled on and on. Suddenly, he ran into a huge mirror that was hanging on the wall. Down fell the mirror, breaking to pieces. Nobody forgot Merlin’s grand entrance for a long time!

  41. The text is mainly about ________.

  A. a strange man

  B. an unusual party

  C. how roller skating began

  D. how people enjoyed themselves in the 18th century

  42. People thought Merlin was a dreamer because he _______.

  A. often gave others surprises

  B. was a gifted musician

  C. invented the roller skates

  D. was full of ideas and dreams

  43. Merlin put wheels under his shoes in order to ______.

  A. impress the party guests

  B. arrive at the party sooner

  C. test his invention

  D. show his skill in walking on wheels

  44. What is the main point the writer is trying to make in the last paragraph?

  A. The roller skates needed further improvement.

  B. The party guests took Merlin for a fool.

  C. Merlin succeeded beyond expectation.

  D. Merlin got himself into trouble.

  答案:CDAC

  Passage 2: Questions 45 to 48 are based on the following passage.

  Toronto’s third City Hall, now known as Old City Hall, was designed by Edward James Lennox and declared open on Sept. 18, 1899.

  Created to provide more space for city officials, it turned out to be the largest building in the city and the largest city building in North America at the time.

  Lennox took three years to design the City Hall and it took 11 years to build it. Contemporaries believe that the odd carving (雕刻) above Queen Street entrance were actually caricatures(漫画) of councilors at the time.

  Lennox even included himself in the caricatures, on the west side of the central arch(拱门)and left a strange signature in the stonework of the link portions of the building.

  The third City Hall was originally used as councilors’ offices and legal offices, but it is used only as a courthouse today.

  When the fourth City Hall (the one we know today) was declared open in 1965, Old City Hall was threatened to be pulled down. It was saved by a group of people called the “Friends of Old City.”

  The clock tower stands parallel with the middle of Bay Street, rather than with the centre of the building. The bells in the tower were not installed until the building opened. Old City Hall was declared a historical site in 1989.

  The entire structure close more than $2.5 million to build at the time. This is equal to $53 million today.

  45. Old City Hall was constructed in ____ years.

  A. 3 B. 7 C. 9 D. 11

  46. The third City Hall is now used as a _____.

  A. middle school B. hospital C. cinema D. courthouse

  47. From the passage, we learn that _______.

  A. Toronto spends lots of money yearly developing the city

  B. some of local residents showed a great interest in protecting the city’s cultural site

  C. the City council of Toronto hasn’t paid sufficient attention to the protection of the city’s culture.

  D. the City Hal is still the largest city building in North America today.

  48. Which of the following statements is TRUE according to the passage?

  A. To build a structure like the City Hall will cost $2.5 million today.

  B. The clock tower stands parallel with the centre of the City Hall.

  C. Old City Hall was once pulled down in the development of the city.

  D. Old City Hall is now a historical site.

  答案:DDBD

  Part IV Translation(共5题,每题3分,共15分)

  49. 你一到上海就给我打个电话好吗?

  参考答案:Will you please call me as soon as you get to Shanghai?

  50. 你认识昨天做报告的那个人吗?

  参考答案: Do you know the man who gave a lecture yesterday?

  51. 我已下决心要参加这次演讲比赛。

  参考答案:I have made up my mind to take part in the speech contest.

  52. 同意这项建议的请举手。

  参考答案:The people who agree on the suggestion please raise your hands.

  53. 你应该出去玩,而不是老在屋里待着。

  参考答案:You should be out playing instead of staying in the room all the time.

  Part V Writing (15分)

  54. Directions: You are to write in no less than 100 words on the topic The Advantages and disadvantages of We-chat. You should base your composition on the outline given in Chinese below.

  1. 微信在生活中的应用

  2. 微信的利与弊

       若有考生遇到学习英语难、学位英语复习无头绪等问题,可以考虑山东成人教育学位英语培训班,大家可点击查看:山东成人教育学位英语辅导培训招生简章

结束

特别声明:①凡本网注明稿件来源为"原创"的,转载必须注明"稿件来源:育路网",违者将依法追究责任;

②部分稿件来源于网络,如有侵权,请联系我们沟通解决。

山东成人学历在线咨询

育路为您提供专业解答

相关文章推荐

26

2022.04

山东成人教育学位英语通过率仅有20%,为什么如

  近期有不少的同学纷纷询问,传说中山东成人教育学位英语考试的会人为控制通过率,将整体过关率压低到只有20%左右,到底是真还是假啊?不得不说,网上所流传的这些说法可......

30

2022.03

山东成人教育学位英语阅读理解习题练习,快来

  2022年山东成人教育学位英语因为疫情的原因,已经推迟考试了,目前考试时间暂未公布,这段时间已经报考的考生想要通过这次学位英语考试,可得抓紧时间练习啦,今天小编......

25

2022.03

山东成人教育学位英语难不难,做一份题来感受

  山东成人教育学位英语难不难?很多考生都会问到小编这个问题,小编对于这个问题实在不知道该如何回答,今天小编就为大家整理了一份山东成人教育学位英语的试题,难度怎么......

15

2022.03

山东成人教育本科的学历在学信网可以查到吗

  学信网是教育部指定的学历查询网站,简单来说正规的学历都必将会在学信网查询到。那么山东成人教育本科学信网可以查到吗?  当然是可以的,山东成人教育本科学历本身就......

14

2022.03

2022年山东成人教育学位英语如何高效备考?

  先问各位一个问题,山东成人教育学位英语你考了几次?虽然山东成人教育学位英语在毕业前可以考多次,但其实每年的通过率并不高。2022年山东成人教育学位英语上半年考试马......

17

2022.02

山东成人教育学位英语成绩的有效期是多少,不

  2022年山东上半年学位英语考试时间已经基本确定了,很多考生都知道学位英语是与山东成人高考的学位证书是直接挂钩的,很多考生不太清楚山东学位英语成绩的有效期时间是......

免费咨询

微信咨询
成人高考微信咨询

扫码一对一咨询

扫码关注
成人高考微信公众号

官方微信公众号

电话咨询
联系电话
18765885418
返回顶部